Kako postati uspešan u internet marketingu, kako napraviti blog i profitabilan sajt za samo 90 dana

- pročitajte na našem blogu -

infogate-seo-optimization-cover

SEO optimizacija web sajta – trendovi za 2017.

Ukoliko pratite trendove kada je u pitanju SEO optimizacija web sajta, verovatno ste primetili da se sve veći akcenat stavlja na kontent. Međutim, osim fokusa na dobar kontent, potrebno je obratiti pažnju i na druge elemente koji mogu da doprinesu boljem rangiranju na pretraživačima.

infogate-writing-text-for-site-cover

7 smernica za brzo i lako pisanje tekstova za sajtove

Pisanje tekstova za sajtove je posao koji postaje sve popularniji sa porastom konkurencije na internetu. Naime, od dobrog teksta zavisi koliko će se dugo posetioci zadržati na određenoj stranici, kao i da li će baš od vas poručiti neki proizvod ili uslugu. Naučite da pišete tekstove za sajtove uz ovih 7 smernica.

infogate-how-to-advertize-site-cover

Kako reklamirati sajt – 9 proverenih tehnika

Napravili ste sajt za vašu firmu… I šta sad? Saobraćaj neće doći sam od sebe, pa se postavlja logično pitanje – kako reklamirati sajt. Nakon što su dizajner i programer uradili svoj deo posla, vreme je da se angažujete oko promocije sajta.

infogate-web-design-basic-cover

Osnove web dizajna – kako izabrati boje za sajt

Ukoliko izaberete pravu kombinaciju boja koja će biti privlačna posetiocima vašeg sajta, već ste na pola puta da ih pretvorite u kupce. U našem tekstu pronaći ćete korisne savete kako da izaberete kombinaciju boja za vaš sajt.

infogate-background-design-cover-2

Gde pronaći besplatne pozadine za web stranice

Složićete se da je dizajn sajta jako bitan jer se baš putem sajta često ostvaruje prvi kontakt koji potencijalni klijenti imaju sa vašom kompanijom. Kada imate dobre slike i video materijale, to može da napravi značajnu razliku u doživljaju koji neko ima prilikom posete vašoj internet prezentaciji.

infogate-how-to-optimize-site-cover

Kako optimizovati sajt uz pomoć internih linkova

Vaš sajt treba da ima linkove da bi mogao da se rangira. Naime, Google može da pronađe vaše stranice i postove samo kada su povezani sa drugim sadržajima na webu. Uz to, interni linkovi pomažu Guglu da stekne sliku o strukturi vašeg sajta. Hajde da otkrijemo kako optimizovati sajt uz pomoć internih linkova!

infogate-amp

WordPress AMP – kako ubrzati stranice za mobilne uređaje

WordPress AMP utiče na brzinu učitavanja članaka što direktno utiče na pozicioniranje na Google pretragama. Kako podesiti WordPress AMP dodatak na vašem blogu i koji su benefiti za vaše pozicioniranje pročitajte u ovom članku.

infogate-amazo-lightsail-cover

Kako da postavite WordPress na Amazon LightSail

Amazon je proširio ponudu svojih VPS servera vrlo povoljnim Lightsail serverom. Za samo $5 mesečno možete hostovati svoju web aplikaciju na pouzdanoj Amazon infrastrukturi. Kako pokrenuti ovu instancu na Amazonu pročitajte u ovom tekstu.

infogate-how-to-add-new-post-cover

Kako dodati novi članak na WordPress blog?

Dok mnogi misle da je dodavanje novog članka na WordPress blog nešto što je lako i jasno samo po sebi, početnicima se često dešava da ne mogu da se snađu. Pratite naše detaljno uputstvo i lako ćete se snaći na kontrolnoj tabli.

kako-napraviti-blog

Kako napraviti blog – detaljno uputstvo za početnike

Hajde da vidimo kako napraviti blog koji će mnogi sa zadovoljstvom čitati. U ovom tekstu, pronaći ćete kompletan vodič koji će vas voditi korak po korak sve do krajnjeg cilja. Napravićete savršen blog! Ili nekoliko njih, ako ste ambiciozni.

infogate-permalink-cover

Šta je permalink i kako se podešava u WordPress-u?

Šta je permalink i kako podestiti prijateljski URL u WordPress-u pročitajte u detaljnom uputstvu. Sve što treba da znate o permalinkovima na jednom mestu.

infogate-seo-sem-cover

Osnovni pojmovi – koja je razlika između SEO i SEM?

SEO i SEM spadaju u osnovne pojmove koje bi trebalo da zna svako ko želi da se bavi internet marketingom. Oba pojma imaju za cilj da se poveća vidljivost sajta na internet pretraživačima. Pročitajte šta su i u čemu se razlikuju SEO i SEM.

infogate-vultr

Kako instalirati WordPress na Vultr VPS mašinu

Da li su cloud rešenja skupa i kako početi da koristite VPS server dajemo na primeru instalacije WordPress aplikacije na Vultr servisima.

infogate-wp-options-cover

Šta su WordPress opcije i kako ih podesiti iz admin panela

Kako podesiti skrivene opcije u WordPress-u, promenite URL za media folder na vrlo jednostavan način, bez FTP i MySql pristupa.

infogate-taxonomije-cover

Šta su WordPress taksonomije i čemu služe?

Kako kategorije i oznake klasifikuju članke, koje još taksonomije postoje u WordPress-u i kako se pravilno koriste saznajte u ovom članku.

infogate-kategorije-cover

Kako se koriste WordPress kategorije i kako ih kreirati

Naučite kako da dodate nove kategorije u WordPress-u, kako novom članku dodati kategoriju i kako na listi članaka možete izmeniti i dodeliti kategorije.

infogate-pisanje-tekstova-cover

Pisanje tekstova od preko 3000 reči – uputstvo korak po korak

Pisanje tekstova jedna je od najboljih stvari koje možete uraditi u okviru svoje onlajn marketing strategije. Tekstovi duži od 3000 reči predstavljaju nešto između klasičnog web članka i vodiča. To je savršeni tip web sadržaja koji zaista pomaže čitaocima da se informišu o nekoj temi.

infogate-wp-query-cover

WordPress naučite da koristite WP_Query klasu

WP_Query objekat omogućava da iz baze izvučete tačno određene podatke za vaš ispis. Kako se koristi ova funkcija u WordPress-u saznajte u ovom članku.

infogate-seo-ultimate-cover

Optimizacija web sajta – 200 faktora koje boduje Google

Ukoliko ste u toku kada je u pitanju optimizacija web sajta, sigurno već znate da Google koristi oko 200 faktora u svom algoritmu. Neki su dokazani. Neki su kontroverzni. O nekima samo nagađaju SEO stručnjaci. Ali, evo kompletne liste.

infogate-placanje-po-satu-cover

Plaćanje po satu ili po projektu

Na koji način se određuje cena web sajta, kako firme i frilenseri određuju cenu svog rada i koje su prednosti i mane za klijente i dizajnere možete pročitati u ovom članku.

ulimativni

Optimizacija sajta – ultimativni vodič kroz SEO 2017!

Da li znate koliko se novih stranica dnevno pojavi na internetu? Okvirno? Preko 2 miliona! To znači da je otprilike 46 osoba nešto objavilo dok ste vi čitali prethodne tri rečenice. Teško je biti istaknut i vidljiv u takvom mnoštvu.

infogate-kako-napraviti-sajt-cover

Kako napraviti sajt? Korisni saveti za svakog početnika

Pokazaćemo vam kako napraviti sajt u WordPress-u na brz i jednostavan način. Nije neophodno prethodno poznavanje programskih jezika, sa veštinama koje već posedujete možete za vrlo kratko vreme imati svoj personlizovan sajt.

infogate-dizajnerski-trendovi-cover

Web sajt – dizajnerski trendovi za 2017. godinu

Trendovi se menjaju pa samim tim i ono što smatramo primamljivim za oko kada je u pitanju web sajt. Web dizajn konstantno evoluira, a ono što je do juče izgledalo privlačno i moderno preko noći može da zastari i izbledi. Ipak kao i u modi, trendovi se smenjuju ali i vraćaju u modu.

infogate-kopirajter-cover

Kopirajter – zbog čega je ovo zanimanje sve traženije

Svako ko se ikada angažovao oko promovisanja svoje kompanije na internetu, verovatno se susreo i sa potrebom da angažuje dobrog kopirajtera. Međutim, za razliku od web dizajna, koji je većini ljudi koji imaju svoje sajtove odavno poznat pojam, kopirajter je relativno novo i još uvek nedovoljno popularno zanimanje, barem u Srbiji.

infogate-sta-je-wordpress-cover

Šta je WordPress i zašto raste njegova popularnost?

Smatra se najuspešnijom CMS platformom na svetu i na tom polju WordPress drži tron sa preko 50% učešća. Popularni sajtovi koje pokreće WordPress su, New York Observer, New York Post, TED, Thought Catalog, Williams, USA Today, CNN, Fortune.com, TIME.com, National Post, Spotify, TechCrunch, CBS Local, NBC.

infogate-sta-je-domen-cover

Šta je domen, koji domeni postoje i kako ih registrovati

Domen je skup podataka koji opisuje jednu administrativnu tehničku celinu na internetu, a naziv domena je tekstualna oznaka koju korisnici registruju za svoje potrebe čime se stvaraju uslovi za vidljivost vaše prezentacije pod imenom koje ste izabrali.

infogate-sta-je-hosting-cover

Šta je hosting – gde čuvamo sajtove?

Web hosting je usluga koju pružaju specijalizovane kompanije, a koja omogućava da vaša prezentacija bude vidljiva na internetu. Pored hostinga, da bi korisnici mogli da pronađu vaš sajt, potrebno je da on ima svoju jedinstvenu adresu koja se naziva domen.

infogate-7-razloga-cover

Izrada sajta – 7 bitnih faktora za dobar sajt

Izrada sajta je jedna od mnogobrojnih stavki sa kojima se susreće svako ko otvori novu firmu. Bilo da je u pitanju salon lepote, advokatska kancelarija, privatna škola ili bilo šta drugo što je otvoreno zarad generisanja prihoda, treba da se na adekvatan način predstavi što većem broju ljudi.

infogate-responsive-dizajn-cover

Responsive web dizajn – sajt za sve uređaje

Da bismo najbolje shvatili šta je responsive web dizajn potrebno je da se vratimo kroz istoriju nekih desetak godina. Pre nego što su se pojavili pametni mobilni telefoni, računari su bili jedini „prozor u svet“.

infogate-web-programiranje

Web programiranje – sajtovi i aplikacije po zahtevu klijenta

Web programiranje je samo jedna od mnogobrojnih usluga naše agencije koja pomaže drugim kompanijama da ostvare svoje poslovne ciljeve kroz prisustvo na internetu.