SEO optimizacija sajta

SEO optimizacija povećava vidljivost vašeg sajta na pretraživačima. I vaš profit.

Praćenje saobraćaja

Pratimo posećenost vašeg sajta preko Google Analytics.

Google Analytics

Analiza stanja

Analiziramo vaš sajt i trenutnu poziciju na pretraživačima.

Koje faktore uzimamo u obzir?

Unapređenje sajta

SEO optimizacija sajta i povećanje vidljivosti za određene ključne reči.

Kako to postižemo?

Unapredite vaš sajt

Google sve više stavlja akcenat na upotrebljivost, dostupnost i kvalitet, pa samim tim raste i značaj koji ima tehnička SEO optimizacija kao deo celokupne SEO strategije.

Da bi se poboljšao plasman među organskim rezultatima pretrage, sajt bi trebalo da bude izrađen na zdravim temeljima i da poseduje kvalitete koje vrednuju pretraživači kao što su Google, Yahoo i Bing.
Ovo je jako bitno, ne samo da bi se poboljšala pozicija među rezultatima pretrage, već i da bi se izbeglo moguće penalizovanje.

Šta sve ovo zapravo znači?

Infogate radi tehničku proveru sajta i na taj način identifikuje probleme koji ometaju pretraživače da efikasno kroluju (engl. crawl), razumeju i indeksiraju stranice i sadržaj na vašem sajtu. Kada sarađujete sa nama, mi za vas radimo na tome da otklonimo pomenute prepreke. Vaš sajt će biti u skladu sa smernicama koje preporučuje Google, pa će samim tim imati i veći broj poseta, biće bolje rangiran za ključne reči i, što je najvažnije, dopadaće se korisnicima.

pisanje teksta

Naš tehnički tim

Naš tehnički tim ima dovoljno iskustva i znanja da optimizuje strukturu sajta. Ovakva SEO optimizacija je zasnovana na donosi dugoročne rezultate u vidu povećanja vidljivosti i posećenosti sajta.

Naša SEO analiza se detaljno bavi svim tehničkim aspektima na sajtu. Preporuke ćemo vam prezentovati u formatu koji je lako razumljiv, zajedno sa izveštajima koje generišu naši alati. Takođe, deo tima zadužen za podršku korisnicima, biće tu za vas ukoliko vam zatreba pomoć ili savet oko implementacije ponuđenog rešenja. Ukoliko želite da naši developeri odmah imprlementiraju sve predložene promene, možem i to uraditi za vas!

Šta obuhvata naša tehička analiza?

pisanje teksta

Naša analiza obuhvata:

 • Analizu dostupnosti za krolovanje
 • Optimizaciju za mobilne uređaje
 • Proveru originalnosti sadržaja
 • Indeksiranje sadržaja
 • Pronalaženje grešaka (greške 400, 500 i sl.)
 • Optimizaciju slika
 • HTML sajtmape
 • XML sajtmape
 • Proveru brzine stranice
 • Integraciju sa društvenim mrežama, Twitter kartice, Facebook Open Graph)
 • Optimizaciju url strukture
 • Proveru staristu domena
 • Optimizaciju 404 stranice i dr.

Analiza sadržaja

pisanje teksta

Kvalitetan sadržaj postaje sve značajniji fakor kada je u pitanju SEO optimizacija. Kada radimo analizu sadržaja, proveravamo da li je sadržaj na vašem sajtu sa vašom marketing strategijom.

Iako deluje kao očigledna stvar, jako je bitno da sadržaj na vašem sajtu bude relevantan za ciljnu grupu do koje želite da dođete. Ovo, zajedno sa dobrom tehičkom on-page optimizacijom (na primer, definosanjem H1-H6 elemenata) pomaže da sajt ima bolju vidljivost na Internetu.
Kroz analizu sadržaja ustvari sagledavamo kako je taj sadržaj struktuiran i markiran. Proveravamo dužinu teksta, tip sadržaja, kao i način na koji se obraćate vašim čitaocima. Takođe, možemo vam preporučiti da uključite slike i video materijale kako biste obogatili vaše stranice.

Analiza sadržaja je jedan od najvažnijih koraka kada je u pitanju SEO optimizacija, jer kroz sadržaj i tekst vi u stvari komunicirate sa vašim posetiocima i potencijalnim klijentima.

Šta je SEO optimizacija sadržaja?

Ukoliko želite da povećate šanse da se sadržaj sa vašeg sajta pojavi među rezultatima pretrage za određene ključne reči, pa samim tim i povećate organski saobraćaj, taj sadržaj treba optimizovati.

Optimizacija sadržaja je proces prilagođavanja sadržaja na web stranicama kako bi se maksimizirala vidljivost za određene ključne reči.

Treba razumeti reči i fraze koje ljudi koriste kada pretražuju internet i optimizovati digitalni sadržaj da bude prikazan kao adekvatan odgovor na te upite.

Kako Infogate optimizuje vaš sadržaj?

Mi pronalazimo prilike da povećamo vidljivost vašeg sajta tako što koristimo alate koji nam pokazuju:

 • traženost ključne reči za koju se sadržaj optimizuje
 • težinu ključne reči - kakva je konkurencija
 • druge ključne reči koje mogu biti relevantne za vaš sajt.

Takođe, pratimo i koje ključne reči prate vaši konkurenti, kao i koje korake oni preduzimaju na unapređenju sadržaja.

pisanje teksta

Analiza beklinkova

Dolazni likovi su jedan on najvažnijih SEO faktora. Dobri beklinkovi će značajno povećati vašu vidljivost, dok će dolazni linkovi lošijeg kvaliteta voditi ka lošijim rezultatima. Naša analiza beklinkova identifikuje snage i slabosti vaših dolaznih linkova.

Ukoliko su oni jaki, imate znatno veće šanse da see dobro rangirate na pretraživačima. Važi i suprotno. Ukoliko ste do linkova došli krotz manipulacije i primene nedozvoljenih tehnika, vaš sajt može da bude lošije kotiran pa čak i penalizovan.

pisanje teksta

Beklink analiza nam pomaže da:

 • Identifikujemo i sklonimo neprirodne i "toksične" linkove
 • Proverimo da li se vaš sajt pridržava preporučenih smernica, kako ne bi došlo do penalizovanja
 • Kreiramo pravi pristup za dobijanje zdravih linkova.

Ovo su samo neke od bitnih stavki koje ćemo uraditi za vas kada je u pitanju optimizacija sajta. Ukoliko želite, možete kod nas naručiti i besplatnu SEO analizu sajta, gde ćemo sagledati osnovne fakrore koji vas sprečavaju da budete bolje pozicionirani na pretraživačima.